Podezření na zdravotní potíže související pravděpodobně s konzumací potravin
Každý občan, který má podezření, že jeho zdravotní potíže souvisí pravděpodobně s konzumací určité potraviny (nebo určitých potravin), může dát podnět k prošetření.
Jakákoliv osoba, ať již občan České republiky nebo cizí státní příslušník.
Jasný a výstižný popis zdravotních potíží, jejich průběh, čas konzumace a čas projevu prvních potíží, popis potraviny a místo její konzumace nebo zakoupení, další informace - např. obal výrobku, nabývací doklady, lékařská zpráva z ošetření.
Podnět musí být podán neprodleně; v podnětu musí být uvedeny kontaktní údaje v případě nutnosti získání dalších informací.
Neprodlenou návštěvou zdravotnického zařízení a podrobení se odbornému vyšetření.
Po vyšetření ve zdravotnickém zařízení kontaktujte místně příslušnou krajskou hygienickou stanici:
Žádné dokumenty nejsou stanoveny.
Předepsané formuláře nejsou stanoveny.
Správní ani jiné poplatky nejsou stanoveny.
Šetření podnětu je zahájeno ihned po získání všech nezbytných informací, délka šetření není stanovena a odvíjí se od složitosti případu a šetření.
O výsledcích šetření je v souladu s principem dobré správy odesílatel podnětu informován.
V případě potřeby a na vyžádání krajské hygienické stanice k došetření zdroje a přijetí opatření:
Státní veterinární správa - v případě potravin živočišného původu
Státní zemědělská a potravinářská inspekce - v případě potravin neživočišného původu
Další činnosti nejsou stanoveny.
Podnět lze zaslat elektronicky na e-mailovou adresu příslušné krajské hygienické stanice.
Je ale vždy nezbytné uvést kontaktní údaje a pokud možno telefonní číslo, neboť bude nutné odesílatele podnětu kontaktovat z důvodu zjištění dalších podrobností nutných k vlastnímu šetření.
29.07.2015
Bez časového omezení.
Mon | Tue | Wed | Thu | Fri | Sat | Sun |
---|---|---|---|---|---|---|
25 |
26
|
27
|
28 |
29
|
30
|
1 |
2 |
3
|
4
|
5
|
6
|
7 | 8 |
9 |
10
|
11
|
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17
|
18
|
19
|
20
|
21 | 22 |
23 |
24
|
25
|
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31
|
1
|
2
|
3
|
4 | 5 |